Deur beveiligen tegen inbraak: Zo houd je ongewenst bezoek buiten de deur

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Een spannende tijd vol nieuwe herinneringen, maar ook vol verantwoordelijkheden. Eén van de dingen waar je misschien nog niet direct aan denkt, maar die wel ontzettend belangrijk is: je deur beveiligen tegen inbraak. Want een veilig huis begint bij een goede deurbeveiliging.

Waarom je deur beveiligen?

Inbrekers hebben maar een paar minuten nodig om binnen te komen. De voordeur is vaak hun eerste doelwit. Een slecht beveiligde deur is voor een inbreker wat een open uitnodiging voor een vriend zou zijn. Je deur goed beveiligen is dus essentieel om inbraken te voorkomen. Het geeft niet alleen een veilig gevoel, maar kan ook schade en verlies van waardevolle spullen voorkomen.

Maar waar moet je beginnen?

De meeste inbrekers proberen via de voordeur of achterdeur naar binnen te komen. Daarom is het slim om te beginnen met het controleren van de deuren zelf. Zijn ze stevig genoeg? Kunnen ze makkelijk geforceerd worden? Let vooral op de sloten en de manier waarop de deur in het kozijn zit.

Een deur van massief hout of metaal biedt natuurlijk veel meer weerstand dan een dunne, holle deur. Maar zelfs als je een stevige deur hebt, kun je veel doen om hem nog veiliger te maken.

Stap 1: Deur beveiligen gebruik goede sloten

Een goed slot is de eerste stap naar een veilige deur. Een simpel slot is voor veel inbrekers een koud kunstje om open te krijgen. Je hebt daarom minimaal een cilinderslot met een SKG-keurmerk nodig. Dit is een slot dat getest is op inbraakwerendheid en de inbreker flink wat tijd kan kosten.

Een meerpuntssluiting is nog beter. Dit type slot vergrendelt je deur op meerdere punten, waardoor het veel moeilijker is om de deur open te breken. Ook als er kracht wordt uitgeoefend op de deur, blijft deze stevig op zijn plek zitten.

Vergeet ook niet om je achterdeur en eventuele garagedeuren van hetzelfde type sloten te voorzien. Inbrekers kiezen namelijk vaak voor de minder zichtbare ingangen.

deur-beveiligen

Stap 2: SecuStrip of anti-inbraakstrip

Zelfs met een goed slot kunnen inbrekers proberen je deur te forceren door een koevoet tussen de deur en het kozijn te zetten. Een anti-inbraakstrip, zoals een SecuStrip, maakt dit veel moeilijker. Deze strip sluit de kier tussen de deur en het kozijn af, zodat er geen ruimte is voor een koevoet of ander gereedschap.

Het voordeel van een anti-inbraakstrip is dat het niet alleen de kans op inbraak verkleint, maar ook tocht tegenhoudt. Een win-win situatie!

Stap 3: Kerntrekbeveiliging

Heb je wel eens van kerntrekken gehoord? Dit is een methode waarbij inbrekers de cilinder van je slot eruit trekken met speciaal gereedschap. Binnen een paar seconden hebben ze zo toegang tot je woning. Om dit te voorkomen, is het verstandig om te kiezen voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Dit is een extra voorziening op je slot die kerntrekken onmogelijk maakt. Veel moderne cilindersloten zijn hier al van voorzien, maar controleer dit zeker even als je het slot nog niet hebt vervangen.

Stap 4: Veiligheidsbeslag

Naast je sloten is ook het beslag (de plaatjes rondom je slot) belangrijk. Dit voorkomt dat een inbreker eenvoudig je slotcilinder kan verwijderen of beschadigen. Kies voor veiligheidsbeslag met SKG-keurmerk. Dit beslag is gemaakt van extra stevig materiaal en zorgt ervoor dat inbrekers niet zomaar bij de cilinder kunnen komen.

Extra tips voor maximale veiligheid naast deur beveiligen

Naast deur beveiligen, kun je nog een aantal extra maatregelen nemen: Installeer een deurspion of intercom en plaats goede buitenverlichting met een bewegingssensor.

Conclusie

Je huis moet een plek zijn waar je je veilig voelt. Een goede deurbeveiliging is een simpele, maar effectieve manier om dat gevoel te waarborgen. Begin met het controleren van je sloten en laat extra beveiligingsmaatregelen zoals een anti-inbraakstrip en kerntrekbeveiliging installeren door Deurbeveiligen.nl.

Hoe beter je voorbereid bent, hoe kleiner de kans dat inbrekers jouw huis als doelwit kiezen. Veilig wonen begint bij de voordeur!