Tegelzetter Bussum

Woon jij al duurzaam maar wil je nog duurzamer wonen? Pak je badkamer aan samen met tegelzetter Bussum. De TZS Bouwgroep, tegelzetter Bussum, geeft advies op maat over duurzaamheid in jouw badkamer zonder in te leveren op comfort en luxe.

Duurzaamheid is een proces dat al enkele jaren bezig is. Steeds meer zijn wij bewust van hoe wij leven en welke keuzes wij maken. Bewuster leven zodat de generatie na ons ook een prettig leven heeft. Duurzaam leven is investeren maar levert je uiteindelijk meer op!

Lees verder voor duurzame aanpassingen in jouw badkamer.

Duurzaamheid in de badkamer, kan dat?

Volgens tegelzetter Bussum is het mogelijk om ook in de badkamer duurzaamheid door te voeren. Niet alleen in de keuze voor accessoires, sanitair en meubels maar ook in energie. Hoe is je stroomvoorziening? Duurzaamheid en comfort hoeven elkaar echt niet in de weg te liggen maar gaan steeds vaak hand in hand samen.

Als je kiest voor duurzaamheid begin daar dan al meteen mee zodra je je badkamer wilt aanpakken. Kies voor een tijdloze badkamer die minder trendgevoelig is. Zo gaat de badkamer langer mee. Kies daarnaast voor keramische tegels. Tegels zijn duurzaam, onderhoudsarm en recyclebaar. Ze zijn goed bestand tegen vocht en daarom dus ideaal voor in de badkamer.

Heb je geen raam in je badkamer zorg dan voor een goed ventilatiesysteem. Hiermee voorkom je vocht in de badkamer en zal er minder snel schimmels ontstaan, die de materialen in je badkamer aantasten.

Tegelzetter-Bussum

Pak je, je badkamer aan kies dan voor ledverlichting. Ledverlichting is duurzaam, verbruikt minder energie en gaat veel langer mee. Ook het gebruik van een bewegingssensor is aan te raden hierdoor blijft het licht niet onnodig aan.

Denk bij de aanleg van je nieuwe badkamer aan vloer en muurverwarming. Hiermee verwarm je de gehele badkamer, de stand van de verwarming kan zo lager ingeschakeld worden. Tegelzetter Bussum legt ook vloerverwarming aan bespreek dus welke optie voor jou ideaal is.

Nog enkele tips van Tegelzetter Bussum

Ben je nog niet toe aan een gehele badkamer renovatie ook dan kan je duurzaamheid toe passen in je badkamer. Met een paar simpele aanpassingen kan je duurzamer leven.

Kies voor een waterbesparende douchkop. Met deze douchkop verbruik je al snel 50 % minder water wat een flinke besparing is op je water en energierekening. Ook voor je regendouche bestaan er nu waterbesparende douchekoppen.

Gebruik biologische verzorgingsproducten. Al deze producten verdwijnt immers in het afvoerputje. Door producten op natuurlijke basis te gebruiken verminder je de vervuiling van het water.

Als laatste kies voor duurzame accessoires en producten met een duurzame productie. Bij de HEMA kan je handdoeken kopen van gerecycled katoen. Deze handdoeken zijn stevig, dik en drogen super goed. De handdoeken worden gemaakt van gerecycled garen. Doordat grondstoffen opnieuw gebruikt worden is dit beter voor het milieu. Water, grond en landbouwmachine gebruik wordt hierdoor verminderd! Een goede investering dus en zeer duurzaam. (Bron: HEMA.nl)

Klik hier voor advies over duurzaamheid in jouw badkamer. Tegelzetter Bussum bespreekt met jou de mogelijkheden gebaseerd op jouw wensen.